Kodėl verta pagardinti patiekalus kanapių sėklomis?

Namams

Ar esate pagardinę savo patiekalus kanapių sėklomis? Ko gero dažnas atsakytų, kad nėra. Kadangi tai nedažnas mūsų prieskonis, kuriuo skubame gardinti savo maistą, o ir ne visi mes rastume jo savo virtuvėje. Tai yra dėl to, kad ne visi žino, kokią naudą mums duoda kanapių sėklos ir kodėl gi reikėtų jomis pagardinti įvairius maisto patiekalus.

Kanapių sėklos – dažniausiai tarp žmonių vadinamos supermaistu, todėl, kad jos turi super daug ir įvairių maistinių medžiagų. O tai naudinga mūsų sveikatai ir imuninei sistemai. Tačiau kuo kanapių sėklos tokios vertingos?

Jos turi daug baltymų. Sakoma, kad 1 šaukšte kanapių sėklų yra apie 10g baltymų, kas yra išties nemažai ir svarbiausia dalis ta, kad jose rasime visų reikiamų amino rūgščių, kurių ypatingai reikia mūsų organizmui.

Riebalai. Tai vienas iš svarbių elementų, kurių gausu kanapių sėklose. Kanapių sėklos turi tokių riebalų, kurių mūsų organizmas negamina pats ir mums jų reikia gauti iš kitų maisto produktu, ko pasekoje tokių surasti sunku, tad tai vienas pagrindinių aspektų, kodėl svarbu pagardinti patiekalus kanapių sėklomis.
Kanapių sėklos – tai skaidulinės medžiagos šaltinis. Kuo jis vertingas, tuom kad jis teigiamai veikia mūsų žarnyną. Jeigu turite su tuo problemų, vartokite kuo daugiau skaidulinių produktų. Kanapių sėklos tai vienas iš tų variantų.

Mineralai ir vitaminai. Kanapių sėklos turi labai daug vitaminų ir mineralų, o jų labai reikia mūsų organizmui. Taip pat kanapių sėklų vartojimas stiprina mūsų širdies veiklą ir mažina uždegimo susidarymą organizme.

Tad reziumuojant, galime paminėti, kad kanapių sėklos tai skaidulinės medžiagos, praturtintos įvairiais vitaminais ir mineralais, tad nebijokite jomis pagardinti savo patiekalų, nes jų vartojimas, jūsų sveikatai atneš daug naudos.