Ruošiame vaišių stalą, ką patiekti?

Namams

Bet kokia šventė – puiki proga paragauti tikrai ypatingų patiekalų ir produktų. Svarbu pabrėžti renginio svarbą atitinkamu meniu ir atitrūkti nuo kasdien naudojamų receptų. Tačiau ką daryti, jei nėra idėjų vaišių stalui, kurio užduotis – sužavėti visus svečius? Tai paprasta, tereikia pasidomėti mūsų pasiūlymais ištaigingai vakarienei svečiams, tarp kurių kiekvienas ras kažką sau.

Šventinis meniu – išskirtiniai patiekalai

Jei norime nustebinti svečius, o ir patys išbandyti ką nors neįprasto, galime rinktis ne tradicinių, o efektyvesnių patiekalų meniu. Vaišių stalas turėtų būti sudarytas iš užkandžio, pagrindinio patiekalo ir deserto. Kaip užkandis dažniausiai siūloma įvairios salotos, rūkyta žuvis su priedais, rūkytos mėsos gaminiai, grietinėlės sriubos, kurios tampa vis populiaresnės ir patinka tiek suaugusiems, tiek vaikams. Pagrindinis patiekalas galėtų špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ar fetos sūriu įdaryta mėsa su švelniu padažu.

Vaišių stalo meniu – pagrindiniai akcentai

Jau daugelį metų neblėsta rūkytų gaminių populiarumas. Dūmų naudojimas mėsos gaminiams konservuoti ir suteikti jiems savitą skonį bei kvapą buvo naudojamas jau daugelį tūkstančių metų. Per šimtmečius tam buvo naudojama pati įvairiausia įranga ir metodai. Rūkymas yra viena iš pagrindinių mėsos ir žuvies perdirbimo technologinių procedūrų. Tai turi įtakos tiek paruošto produkto skoniui, kvapui bei efektyvumui.

Be konservuojančio poveikio, dūmai taip pat turi mėsą, žuvį, sūrį ir kai kuriuos vaisius aromatizuojančių savybių. Tai taip pat suteikia jiems aukso rudą spalvą. Kai kurie dūmų komponentai pasižymi mikroorganizmų augimą ir dauginimąsi stabdančiomis savybėmis, o tai leidžia pailginti apdorotų produktų galiojimo laiką.

Dūmais apdorotų gaminių, pavyzdžiui, rūkytos dešros kaina yra prieinama kiekvienam. Su ja mes galime sugalvoti begalę skirtingų užkandžių, vieno kąsnio sumuštinių, kurie pasirinktam šventės meniu suteiks pikantiško skonio.