Kaip išlaikyti švarą virtuvėje?

Produktai

Kiekvienuose namuose virtuvė turėtų būti nepriekaištinga švaros atžvilgiu. Netvarka šioje namų zonoje gali sukelti ne tik nemalonų vaizdą, kvapą, bet ir sukelti grėsmę namų ūkio gyventojų sveikatai. Juk purvas ir maisto likučiai yra geriausia dirva bakterijoms ir pelėsiui veistis. Taigi, kaip išlaikyti savo virtuvę švarią?

Švara tokioje specialioje patalpoje kaip virtuvė turi ypatingą svarbą. Tai turi apimti ne tik reguliarų grindų siurbimą ar dulkių valymą. Virtuvėje švara svarbi kiekviename kampe, sistemingas aksesuarų, kasdienių indų, virtuvės baldų ir stalviršių valymas turi būti įtrauktas į kiekvieną švarinimosi rutiną. Žodžiu, viskas, kas liečiasi su maistu turi būti švaru ir tvarkinga, o virtuvėje tai taikoma praktiškai kiekvienam baldui ir įrangos elementui.

Svarbiausia yra reguliarumas. Jei po kiekvieno virtuvės įrangos panaudojimo kruopščiai bus nuvalyti įrankiai ir aksesuarai, vėliau nereikės gremžti pridžiūvusių nešvarumų ir maisto likučių. Be to specialūs virtuvės valikliai, tokie kaip šalinantis riebalus orkaičių valiklis, šaldytuvo valiklis arba stiklo keramikos valiklis labai palengvina ir pagreitina tvarkymosi virtuvėje procesą.

  • Norint išlaikyti virtuvę švarią, visų pirma, reikėtų kelis kartus per dieną reguliariai nuvalyti stalviršius drėgna, švaria šluoste, ypatingą dėmesį skiriant trupiniams, kurie gali subraižyti kokį nors subtilų paviršių;
  • Ant virtuvės baldų atsiradusius nešvarumus ir pirštų antspaudus reikia periodiškai nuvalyti specialiomis priemonėmis, atsižvelgiant į tai, iš kokios medžiagos pagaminti baldai;
  • Jei virimo metu ant kaitlentės kažko pribėgo ar pridegė, visų pirma įrangai reikia leisti atvėsti, o tada nešvarumus nuvalyti drėgna šluoste bei virtuvės valikliais;
  • Po kiekvieno orkaitės panaudojimo ją būtina nuvalyti minkštu drėgnu skudurėliu, tai pašalins kvapus ir kondensuotus vandens garus, jei kažkas pridegė – į pagalbą reikės pasitelkti specialų orkaičių valikį.