Ar akmenys gali pažeisti automobilio stiklą?

Automobiliai, Automobilių remontas, Paslaugos

Per automobilio priekinį stiklą matote kas vyksta kelyje, kaip manevruoja kiti eismo dalyviai, kaip juda pėstieji, kokios yra kliūtys kelyje. Pažeistas automobilio priekinis, šoninis arba galinis stiklas gali trukdyti matymą ir jūs laiku nepastebėsite manevro ar kliūties. Automobilio stiklai yra skirti apsaugoti jus nuo išorinės aplinkos, jiems tenka atlaikyti karštį ir šaltį, dulkės purvas ir įvairaus diametro šiukšlės gali pažeisti stiklo paviršių. Akmenys iš po priekyje važiuojančio automobilio ratų yra viena dažniausių priežasčių kodėl dūžta arba suskyla priekinis stiklas. Kiekvienas vairuotojas bent kartą gyvenime yra tikriausiai susidūręs su tokia arba labai panašia situacija. Kiekvienas atvejis yra individualus, nes aplinkybės ir akmens dydis visuomet būna skirtingi, tai ir žala automobiliui padaroma skirtinga.

Pavojingos situacijos

Kad suprastume kodėl net ir mažas pakelės akmenukas gali pridaryti didelių nuostolių ir sukelti avariją, reikia įsivaizduoti situacijas kokiomis tai gali atsitikti. Didelio arba mažo diametro akmenys, skalda, žmonių šiukšlės išmesto per langą gali papulti ant kelio važiuojamosios dalies. Pakliuvusios į padangos protektoriaus raštą jos išmetamos į orą skrieja į visas puses dideliu greičiu. Nesvarbu, kokia kryptimi važiuojate, tokia kelio šiukšlė gali atskristi iš priekyje važiuojančio lengvojo automobilio, vilkiko, sunkvežimio arba autobuso. Pavojingi kelio ruožai yra tokie kur asfaltuotas kelias susikerta su žvyruotu keliu arba keliai po dangos remonto ir atnaujinimo darbu.

Kaip apsisaugoti?

Jei pastebėjote, kad kelio danga pastaruoju metu buvo atnaujinta ir ant bitumo sluoksnio užpilta nauja skaldelė, važiuokite pagal kelio ženklų rekomendacijas. Geriau jei laikytumėtės didesnio atstumo iki priekyje važiuojančio automobilio, ypač jei priekyje važiuoja sunkvežimis. Jeigu įmanoma, pasirinkite tokį kelionės laiką, kai tarpmiestiniuose keliuose mažesnis eismo srautas pvz. anksti ryte darbo dienomis, dar geriau suplanuoti išvykti ryte savaitgalio dienomis, nes tokiu metu sunkiojo transporto yra mažiau. Drauskite automobilį kasko draudimu. Įvykus draudiminiam įvykiui žalą apmokės draudimo bendrovė. Atminkite, tam tikrų modelių automobiliams pakeisti priekinį stiklą yra labai brangu. Daug kainuoja ir stiklas ir pats pakeitimas.

 Visgi jeigu apsisaugoti nuo įtrūkimo ar įdaužos nepasisekė, nelaukite ir kreipkitės į specialistus. Daugiau informacijos apie stiklų įtrūkimus ir įdaužas sužinoti galite carglass.lt svetainėje.