Kokius ortakius ventiliacijai naudoti?

Namams

Norint turėti gerą vėdinimo sistemą, svarbu įsigyti kokybiškus ir tinkamus ortakius ventiliacijai. Ortakiai yra esminė ventiliacijos sistemos dalis, kuriais keliauja oras. Todėl svarbu, jog išsirinktumėte tinkamus. Rinkoje yra gausu ortakių su įvairiais medžiagų tipais, tačiau kiekvienas jų atlieka skirtingą paskirtį. Tačiau prieš renkantis ortakius, būtinai palyginkite siūlomas kainas bent keliose fizinėse parduotuvėse ar internetu. Taip galėsite įsigyti jums labiausiai tinkančius ortakius už geriausią kainą.

Ortakių rūšys

Dažniausiai yra dviejų tipų ortakiai: lankstūs bei standūs arba metaliniai ortakiai. Lankstūs ortakiai gali lengvai lankstytis, todėl tai yra puiki alternatyva mažose bei siauresnėse patalpose. Tokio tipo ortakiai yra labai populiarus variantas. Šių ortakių medžiaga yra lengva, todėl toks ortakis yra lengviau ir paprasčiau montuojamas. Nors šie ortakiai yra lengvi, tačiau atsparūs išoriniams veiksniams tokiems kaip drėgmei, pelėsiui, bakterijoms, todėl jiems nereikia itin daug priežiūros.

Tuo tarpu standūs arba metaliniai ortakiai yra labiau tinkamesni naudoti didesnėse patalpose. Tokio tipo ortakiai yra itin patvarūs, patikimi ir būna įvairių formų, tokių kaip cilindro ar stačiakampio formos. Kitaip nei lankstiems ortakiams, standiems ortakiams paprastai yra reikalingas specialus įrengimas ir projektavimas. Todėl tokio tipo ortakių montavimas yra sudėtingesnis.

Rinkoje yra tokių medžiagų ortakių kaip cinkuotų skardinių, plastikinių, izoliuotų cinkuotų ir netgi cheminiam poveikiui atsparių ortakių. Kokio tipo bei medžiagos ortakius pasirinkti priklauso nuo jūsų poreikių bei ventiliacijos tipo, kurį pasirinkote. Tačiau, prieš renkantis ortakius, rekomenduojama pasitarti su šios srities specialistais, kurie įvertinus pastato dydį, vietą, gyventojų skaičių, turimą biudžetą bei kitus kriterijus ir turimus poreikius, padės jums išsirinkti jūsų pastatui labiausiai tinkamus ortakius. Tokiu būdu galėsite būti ramūs, jog pasirinkote teisingai.