Kaip efektyviai valyti namus

Produktai

Tikriausiai dažnas pasakytų, kad nemėgsta valyti namų, bet visi mėgsta švarius namus. Ar yra geriausias būdas efektyviai išvalyti namus? Daugelis naujokų nėra tikri, ar pirmiausia turėtų dulkes valyti ar išsiurbti. Jie svarsto, ar reikėtų valyti virtuvę prieš vonios kambarį, ar atvirkščiai. Paanalizuokime keletą patarimų, kad maksimaliai išnaudotumėte laiką ir greitai valytumėte namus:
Efektyvaus namo valymo patarimai

  1. Valykite visus namus, o ne vieną kambarį vienu metu. Valymas yra daug efektyvesnis, jei pasirenkate vieną užduotį (dulkių valymas, dulkių siurbimas, šlavimas) ir tą pačią užduotį atliekate kiekviename namo kambaryje, o ne valote virtuvę, vonios kambarius ir po to miegamuosius. Tai atlikus, jūs negalite jaustis kaip nesibaigiančiame valymo cikle, vėl ir vėl pradėdami tą pačią užduotį.
  2. Surinkite visas valymo priemones į vieną vietą. Nesvarbu, ar tai būtų pintinė, kibiras ar kita susidėjimo vieta, turėdami valymo priemones, ką reikia išvalyti, vienoje nešiojamoje vietoje, darbą atlikti bus daug lengviau. Valydami nereikės gaišti laiko ieškant įrankių ir nereikės jaudintis dėl jų surinkimo prieš kitą apėjimą.
  3. Išvalykite netvarką. Prieš net pradėdami valyti, eikite į kambarį ir susidėkite išmėtytus, ne savo vietoje esančius daiktu. Pasiimdami kiekvieną daiktą – žurnalus, gerai perskaitytus minkštuosius popierius, senus sportbačius – apsvarstykite, ar turėtumėte jį padėti, mesti ar dovanoti.
  4. Dulkės ir vakuumas

Prieš pradėdami valyti dulkes, įsitikinkite, kad lubų ventiliatoriai yra išjungti. Sutelkite dulkes ant baldų viršų ir lentynų apačių, ant turėklų, paveikslų rėmų, rankų darbo ir televizoriaus ekranų. Sunkiai pasiekiamose vietose, pavyzdžiui, žaliuzėse ir viršutinėse lentynose, prijunkite mikropluošto audinį prie šluotelės ar šluotos galo. Prieš išsiurbdami, pakeiskite paklodes miegamuosiuose.